OPEN Foundation

Universiteitsblad Folia en psychedelisch onderzoek

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

folia_trippen

Universiteitsblad Folia staat dit nummer in het teken van onderzoek naar psychedelica. De cover is helemaal gewijd aan het artikel ‘Trippen op recept’. Bezoekers van het Interdisciplinary Conference on Psychedelic Research zullen de experts die aan het woord komen zeker herkennen. Zo vertelt Ben Sessa over zijn ervaring in een fMRI scanner tijdens een onderzoek naar de effecten van psilocybine in het brein. Robert Carhart-Harris, onderzoeker aan Imperial College Londen, vertelt over de eerste bevindingen van dit onderzoek. Ook Matthew Johnson, psychofarmacoloog aan de Johns Hopkins University School of Medicine in de Verenigde Staten komt aan het woord. Hij vertelt over zijn onderzoek naar het gebruik van psilocybine bij tabaksverslaafden.

Je kunt de Folia vinden op allerlei locaties van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam. Maar je kan het ook digitaal op de Folia website vinden.

OPEN Foundation

INTERESTED IN PSYCHEDELIC RESEARCH AND THERAPIES?

Subscribe to the OPEN Foundation’s newsletter to stay in the loop, hear about our events, and become a part of a community dedicated to advancing psychedelics.

By clicking subscribe, I confirm to receive emails from the OPEN Foundation and agree with its privacy policy.