OPEN Foundation

Santo Daime: betekenis en aantrekkingskracht van een ayahuasca-religie

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

WuytsEr is een nieuw boek verschenen over de Santo Daime van de hand van Jazmin Wuyts, afgestudeerd in culturele antropologie en ontwikkelingssociologie. Het boek, “Santo Daime; betekenis en aantrekkingskracht van een ayahuasca-religie”, is een geredigeerde versie van Wuyts’ afstudeerscriptie. De connectie tussen de Santo Daime in Brazilië en Nederland wordt onder de loep genomen, en wat het boek bijzonder maakt is dat het alleen gebaseerd is op literatuur en interviews – Wuyts heeft zelf niet deelgenomen aan de rituelen. De hoofdvraag die in het boek behandeld wordt is “Wat is de betekenis en aantrekkingskracht van de Santo Daime-religie voor de deelnemers en hoe kan men verklaren dat het in minder dan een eeuw over de hele wereld is verspreid?”

Santo Daime: betekenis en aantrekkingskracht van een ayahuasca-religie, Jazmin Wuyts, gepubliceerd door de auteur. ISBN 978-90-8759-058-1.

Sofia Sola Sancho

INTERESTED IN PSYCHEDELIC RESEARCH AND THERAPIES?

Subscribe to the OPEN Foundation’s newsletter to stay in the loop, hear about our events, and become a part of a community dedicated to advancing psychedelics.

By clicking subscribe, I confirm to receive emails from the OPEN Foundation and agree with its privacy policy.