OPEN Foundation

Search
Close this search box.

Lezing: Psilocybin in the treatment of end-of-life anxiety

Share This Post

flashback-psychedelic-research-returns

Dr. Charles Grob komt speciaal uit Los Angeles om een lezing te geven over zijn onderzoek naar psilocybine, het actieve bestandsdeel in ‘paddo’s’. De lezing zal zich vooral focussen op zijn onderzoek naar de veiligheid en effectiviteit van psilocybine als therapeutisch hulpmiddel binnen de behandeling van angst bij patiënten met vergevorderde kanker. Daarnaast zal er ook aandacht worden besteed aan zijn eerdere onderzoeken met middelen als MDMA en ayahuasca. Er zal ruim tijd zijn voor vragen en discussie. Studenten, therapeuten, wetenschappers, en gezondheidszorgmedewerkers worden aangemoedigd om te komen.

Dr. Charles Grob is hoogleraar Psychiatrie & Biogedragswetenschappen aan de UCLA, Los Angeles (VS). Hij heeft veel gepubliceerd over onderwerpen als drugsmisbruik en de geschiedenis van hallucinogenen in de psychiatrie. Hij leidde onder andere de eerste door de FDA goedgekeurde studie naar de fysiologische en psychologische effecten van MDMA; een multinationale studie naar het gebruik van ayahuasca in Brazilië en een pilotstudie naar de veiligheid en effectiviteit van psilocybine bij de behandeling van angst in patiënten met vergevorderde kanker.

De lezing (in het Engels) vindt plaats op vrijdag 14 juni 2013, van 16:00 tot 18:00 uur.

LOCATIE: CREA (Muziekzaal), Nieuwe Achtergracht 170 Amsterdam.

KOSTEN: €5,- algemeen / studenten en alumni gratis

OPEN Foundation

Join ICPR 2022 Online!

ICPR features world-leading experts from many academic disciplines, including psychiatry, psychology, neuroscience, anthropology, ethnobotany, and philosophy who come together to give a scientific conference for academics, therapists, researchers, clinicians, policymakers, and members of the public. Get your ICPR 2022 livestream ticket today and use the code OPENLIVE30 at checkout for a €30 discount.

Learn More

INTERESTED IN PSYCHEDELIC RESEARCH AND THERAPIES?

Subscribe to our new OPEN-Minded newsletter to stay in the loop, hear about our events, and become a part of a community dedicated to advancing psychedelics.

By clicking subscribe, I confirm to receive emails from the OPEN Foundation and agree with its privacy policy.