OPEN Foundation

Search
Close this search box.

Eerste MDMA/PTSS trial afgerond

Share This Post

Uit de eerste afgeronde klinische trial op het gebied van de behandeling van PTSS (posttraumatische stressstoornis) met MDMA is gebleken dat MDMA bij patiënten voor een verlichting van hun klachten kan zorgen: meer dan 80 procent van de deelnemers voldeden na de behandeling niet meer aan de voorwaarden voor PTSS zoals deze in de DSM-IV (het meest recente ‘handboek’ voor mentale stoornissen) zijn vermeld.

Het onderzoek richtte zich op twee psychotherapie-sessies van acht uur met een tussenperiode van drie tot vijf weken. Een deel van de proefpersonen kreeg MDMA, de rest kreeg een placebo. Ook ondergingen alle deelnemers wekelijks ‘normale’ psychotherapie. Tien van de twaalf mensen die MDMA kregen, reageerden positief op de behandeling.

Na twee maanden kregen de mensen uit de controlegroep de mogelijkheid om alsnog deel te nemen aan de behandeling, waarin ze nu wel MDMA zouden krijgen. Zeven van de acht mensen uit de controlegroep kozen hiervoor, met positieve resultaten. Het lijkt er dus op dat er een doorbraak is geweest in het onderzoek naar psychotherapie met behulp van MDMA, waardoor er ruimte is voor nieuwe onderzoeken – dat is goed nieuws!

OPEN Foundation

Join ICPR 2022 Online!

ICPR features world-leading experts from many academic disciplines, including psychiatry, psychology, neuroscience, anthropology, ethnobotany, and philosophy who come together to give a scientific conference for academics, therapists, researchers, clinicians, policymakers, and members of the public. Get your ICPR 2022 livestream ticket today and use the code OPENLIVE30 at checkout for a €30 discount.

Learn More

INTERESTED IN PSYCHEDELIC RESEARCH AND THERAPIES?

Subscribe to our new OPEN-Minded newsletter to stay in the loop, hear about our events, and become a part of a community dedicated to advancing psychedelics.

By clicking subscribe, I confirm to receive emails from the OPEN Foundation and agree with its privacy policy.